Fokker: Junge Otto

Vader Carolus I is een typische Holsteiner  van Capitol  en een Roman (Ramzes AA) moeder. Hij bracht een 20 tal 1m60 voort en 17 goedgekeurde zonen. Hij is ook langs moederszijde de grootvader van Levisto Z.

Uit de moederlijn van Quimana komen de 1m60 paarden Happy Feet (Con Air) en Lugana II (Lord) van Stefan Lauber.
Palmares

Quimana wordt ingezet in de fokkerij.


Nakomelingen

Quimana produceert mooie, en uitstekend bewegende paarden. In 2019 verongelukte op tragische wijze haar 7-jarige gitzwarte Diarado dochter Diadora van de Pikkerie Z, die zelf succesvol was op 1m30 niveau met Toon Maes, en voordien als jong paard met Anouck De Neus.

In 2019 had Quimana een prachtig hengstveulen, Tin Tin van de Pikkerie (Pegase van 't Ruytershof), inmiddels verkocht naar Ierland (Donal Lynch). 

Op 15/04/2020 werd een hengstveulen geboren, weerom van Pegase van ‘t Ruytershof: Utlimate van de Pikkerie. Helaas kwam ze na de geboorte in zware problemen, en hebben we haar uit haar lijden moeten verlossen. Het veulen wordt gezoogd door een vervangmoeder, dankzij de hulp van Keros. Gelukkig mogen we later op het jaar twee ET-veulens verwachten van haar dochter Diadora en Malito de Rêves.